dimarts, 18 d’octubre del 2011

energia nuclear

L'energia nuclear és aquella sorgida de l'aprofitament de la capacitat d'alguns isòtops de certs elements químics per emetre energia al experimentar determinades reaccions nuclears.
Isòtop:Els isòtops d'un element químics són àtoms amb el mateix nombre atòmic però diferent nombre màssic. És a dir, els seus nuclis atòmics tenen el mateix nombre de protons però diferent nombre de neutrons.


central nuclear







En les reaccions nuclears de fissió es genera una gran quantitat d'energia en forma de calor que s'utilitza per crear vapor d'aigua escalfant per mitjà d'unes barres de metall que estan en contacte amb material radioactiu. La pressió del vapor d'aigua acciona les turbines que generaran l'energia elèctrica d'una manera semblant a una central tèrmica.
Les turbines estan connectades a un generador elèctric. Un pot imaginar, salvant les distàncies, a la dinamo d'una bicicleta. Gran part de l'energia es perd en forma de calor.
Actualment totes les centrals nuclears de producció elèctrica utilitzen les reaccions de fissió (per contra de les de fusió que encara no es poden controlar).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada