diumenge, 23 d’octubre del 2011

Energía geotèrmica



L'energia geotèrmica es una font d'energia renovable obtinguda
 de la calor produïda a l'interior de la terra com a resultat de la desintegració
 d'elements radioactius i de la calor que es va originar en les primers moments 
de formació del planeta i de l'energia solar absorbida per la capa terrestre. 
Aquesta energia es manifesta per mitjà de processos geològics com ara volcans, guèisers
que expulsen aigua calenta i aigües termals.
- El vapor d'aigua a altes temperatures (fins a 600 º C) es canalitza des de l'interior de la Terra fins a la central permetent l'evaporació de l'aigua present en les nombroses canonades que es troben al voltant de la caldera. El vapor d'aigua adquireix molta pressió, per la qual cosa s'utilitza per moure una turbina connectada al generador. En girar la turbina es produeix l'electricitat, que viatja del generador fins als transformadors, que eleven la tensió per transportar aquesta energia per la xarxa elèctrica fins als centres de consum.
Amb aquest dibuix es pot resumir el que s'ha dit, però en lloc del combustible es trobaria la calor interna de la Terra.
- D'altra banda està funcionant el sistema de refrigeració que permet començar de nou el cicle, és a dir, condensa el vapor d'aigua perquè pugui tornar a ser utilitzat. L'aigua és condensada en una part de la central que es manté a baixa temperatura gràcies a un sistema tancat de canonades que ho refrigeren, el condensador. Les canonades contenen aigua freda que redueix la temperatura de l'aigua usada per moure la turbina, permetent la seva condensació. Quan l'aigua del sistema de refrigeració s'escalfa, es dirigeix cap a les torres de refrigeració, on es torna a refredar en contacte amb aire fred. I així es realitza contínuament el mateix cicle.
També hi ha un altre tipus de centrals que fan servir directament el vapor d'aigua de l'interior de la Terra per moure la turbina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada