dijous, 3 de novembre del 2011

Distribució i transport d'energia


Per poder aprofitar l'energia elèctrica produïda en les centralselèctriques en llars, oficines, etc., Se segueixen les següentsetapes amb l'energia elèctrica produïda:

1. Les centrals elèctriques produeixen un corrent amb una tensióde 10-20 quilovolts (kV).
2. En sortir de les centrals elèctriques s'eleva la tensió del corrent fins 110-480 kV (alta tensió) per minimitzar les pèrdues d'energia durant el transport.
3. Després, en estacions transformadores, es varia de nou elvoltatge del corrent fins a 220 o 380 V, un valor aprofitable en els nostres habitatges, oficines, indústries, etc.
L'energia elèctrica es genera en les centrals electriques. Una central elèctrica és una instal·lació que utilitza una font d'energia primària per fer girar una turbina que, al seu torn, fa girar un alternador, generant així electricitat.La xarxa de transport és l'encarregada d'enllaçar les centrals amb els punts d'utilització d'energia elèctrica. Per a un ús racional de l'electricitat és necessari que les línies de transport estiguin interconnectades entre si amb estructura de forma mallada.Les instal·lacions anomenades subestancions són plantes transformadores que es troben al costat de les centrals generadores i en la perifèria de les diverses zones de consum, enllaçades entre elles per la Xarxa de Transport. En aquestes últimes es redueix la tensio de l'electricitat de la tensió de transport a la de distribució.Des de les subestacions situades prop de les àrees de consum, el servei elèctric és responsabilitat de la companyia subministradora que ha de construir i mantenir les línies necessàries per arribar als clients.Els Centres de Transformació, alimentats per les línies de distribució en Mitja Tensió, són els encarregats de realitzar l'última transformació, efectuant el pas de les tensions de distribució a la Tensió d'utilització.El punt que uneix les xarxes de distribució amb les instal·lacions interiors dels clients es denomina Instal·lació d'Enllaç.La freqüència de la xarxa és el resultat de l'equilibri entre la generació i el consum en temps real. Requereix un ajust permanent de la generació per adaptar-se a la demanda.http://www.youtube.com/watch?v=_h5EQlI6Jfg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada